sol'air

Eigen Techniek

Indien u kiest om uw eigen techniek in te zetten, vindt u hieronder de algemene technische voorwaarde. Indien er vragen zijn, neem gerust contact met ons op .
Podium voorwaarden: Als podium voor een solo act is een vrij bespeelbare vloeroppervlakte van minstens Ø 3m nodig. Bij een duo act is dat tot Ø 10m. Voor de exacte gegevens per act raadpleeg de technische eisen per act (zie acts).

Ophangpunten:

Een ophangpunt is een sterk en stevig punt met een adequate bevestigingsmogelijkheid zoals een haak, balk, truss of motortakel in het plafond. Elk ophangpunt moet per artiest een trekkracht van 400kg kunnen hebben.

Bij buitenevenementen kan als ophangsysteem een kraan, een truss-constructie, een vrijstaande trapeze-stellage of zelfs een boom gebruikt worden, mits aan de voorwaarden betreffende de trekkracht voldaan kan worden.

De hoogte van het ophangpunt dient 6 tot 10m te zijn, maar vanaf 4m zijn er al mogelijkheden. Indien het ophangpunt hoger is, wordt deze met verlengkabels verlaagd. Rond het ophangsysteem dient het binnen een straal van 2 meter aan alle kanten vrij te zijn om alle acrobatische bewegingen vrij te kunnen maken.

De rigging wordt door de artiesten zelf verzorgd. Daarvoor is het nodig dat het ophangpunt bereikbaar is bijvoorbeeld per ladder of hoogwerker. Indien dat niet het geval is, dient er een rigger ingehuurd te worden. Indien de situatie afwijkt van de aangegeven voorwaarde, neem dan graag contact met ons op om gezamenlijk tot een werkbare en veilige oplossing te komen.

Licht en geluid:

Om te zorgen dat een act volledig tot zijn recht komt is het van belang dat licht en geluid optimaal zijn. Daarbij is het belangrijk te werken met een professionele licht- en geluidstechnicus. Sol’Air verzorgt vooraf een licht/muziekplan. Muziekwensen van de klant dienen voortijdig doorgegeven te worden. Het plan wordt met de technicus doorgenomen en in een goede flexibele samenwerking wordt er gezamenlijk gezorgd voor een optimaal resultaat.

Licht:

In het geval van een buitenevenement met goed daglicht is licht niet nodig. Voor binnen zijn de volgende algemene lichtvoorwaarden van belang:

  • Een volgspot.
  • Minstens 6 tot 10 PARS van elk minstens 500W.
  • Licht van minimaal 2 kanten.
  • De mogelijkheid de gehele hoogte van het luchtoptreden zowel als de bespeelde vloer te belichten.

In het geval van licht van bovenaf dient een afstand van minimaal 50cm tot de uitrusting aangehouden te worden.
Een lichtcheck dient minstens 3 uur voor aanvang van het optreden plaats te vinden.
Voor een optimaal effect van het licht en de act raden wij aan gebruik te maken van een rookmachine.

Muziek:

Voor de muziek is een installatie nodig met versterker en cd-speler of met een mp3-ansluiting.
Een Sound check dient minimaal 3 uur voor het optreden plaats te vinden.


Adres:
Sylvia Idelberger
Meteorenweg 280
1035 RN Amsterdam

Boeking & Informatie:
Sylvia Idelberger
info@sol-air.nl
+31 6 15 18 44 69